Catala | Español | English

Cosmètics Giura

Productes naturals fets artesanalment

Última hora

21/11/2007
La cosmètica a l'edat mitjana:

Per mitjà d’escrits, contes i inclús composicions teatrals, com l’exemple que us oferim, han permès que avui coneguem algúns dels ingredients i productes que en aquells temps ès feien servir per millorar l’aspecte extern. Us proposem llegir una part del text a on Lope de Vega fa parlar Dorotea la protagonista de la seva obra “La bella mal maridada”. Resulta sorprenent i divertit a l’hora.

09/04/2009
NOVETAT - Alcohol de Romaní:

Hem incorporat a la nostra llista de productes l'Alcohol de romaní en un pràctic format de 110 cc

Consells i Recomanacions

19/11/2007
Pells greixoses:

La pell greixosa a més de resultar antiestètica te efectes negatius per la salut de la mateixa pell i del cabell

15/09/2006
Coneixer com es fan els nostres productes:

Els noms que apareixen a les etiquetes de tots els productes cosmètics responen a una nomenclatura general i unificada per tota la Comunitat Europea i Estats Units, els que utilitzem per fabricar els nostres productes t'els traduïm i expliquem amb tot detall.

Ingredients

Ingredients > Cucumis sativus

Nom INCI Nom Comú Descripció
Cucumis sativus Cogombre El cogombre és el fruit d'una planta herbàcia anual (cucumis sativus), de la família de les cucurbitáceas. La planta te grans fulles verds formant un dosel a sobre els fruits, que neixen de brots laterals a les aixelles d'aquestes. Se la pot guiar per una espatllera aprofitant els circells o deixar-la crèixer a terra. Els talls, gruixuts i espinosos estàn dividits en nusos dels que neix un circell i una fulla. El seu fruit, el cogombre és una hortalissa de pell verd, més o menys obscura o fins i tot groguenca, segons la varietat, amb forma cilíndrica i allargada d'uns 30 cm.. L'interior és una polpa blanca i aquosa amb petites llavors aplanades repartides al llarg del cos del fruit. Habitualment es recol·lecta encara verd i es consumeix cru, cuinat o elaborat com adobat. Fresc te menys nutrients que en vinagre, degut principalment als ingredients, entre ells l'anet. La millor varietat per a adobar és la anomenada "Cornichon". Es coneix desde fa més 3.000 anys. Encara que es pensa que és oriünd de l'India, el seu cultiu s'ha estès tant que és difícil determinar la seva procedència. Ja formava part de la gastronomia grega i romana. Segons cita Plini, mai mancava entre els plats servits a l'emperador Tiberi. Avui dia, és un ingredient típic a les amanides mediterrànies i la seva variant adobada un popular aperitiu.


 
Cosmètics Giura © 2006 | Contactar | Mapa Web