Citrus sinensis peel oil expressed

narajnadulceNom INCI: Citrus sinensis peel oil expressed Nom Comú: Oli essencial taronja dolça

L’oli essencial de Taronja dolça (Citrus aurantium dulcis) forma part del grup d’olis essencials cítrics que posseeixen diverses propietats terapèutiques i que, conseqüentment, són força utilitzats en aromateràpia, com el de Llimona. Tot i que, les taronges són conegudes arreu del món pel seu suc, la seva pell també s’empra per elaborar productes i remeis naturals, inclòs l’oli essencial. El taronger és originari de la Xina, i ja la seva fruita es feia servir en la medicina tradicional xinesa per estimular la digestió i calmar els espasmes. Però, entre d’altres, se li reconeixen efectes afrodisíacs, antiinflamatoris, sedants, antidepressius i antisèptics.