Hypericum perforatus oil

Nom INCI: Hypericum perforatus oil
Nom Comú: Oli de l’herba de Sant Joan, pericó, foradada (Hiperic) 

Oli obtingut marinant les flors i llucs tendres de l’herba de sant Joan amb oli d’oliva verge de primera pressió en fred (veure Olea europeae oil). Herba perenne de la família de les Gutíferes de fins a 1 m. Tiges erectes amb dues línies laterals. Fulles de pecíol molt curt, amb nombroses glàndules translúcides que donen la impressió que la fulla esta foradada. Flors grogues de fins a 2 cm, generalment amb taques en els pètals. En els herbassars, boscos i prats. És l’ús medicinal que més es va destacant últimament i un dels quals més s’ha investigat i discutit. La presència de l’hipericina li atorga propietats antidepressives en els casos de depressió lleu. Aquesta substància actua en l’organisme de manera semblant a com ho fan les drogues de síntesi sense presentar els inconvenients de les mateixes. No obstant, alguns estudis pareixen orientar-se últimament cap a l’hiperforina com a principal component determinant en esta propietat. Per la pell presenta les següents propietats; La seva riquesa en tanins ha convertit aquesta planta des de l’antiguitat en una de les millors armes de cicatrització de les ferides, curació de les cremades o nafres. La podem considerar com l’antibiòtic de l’Edat Mitjana, per la gran importància que va tenir esta planta en la curació de les ferides de guerra. En el segle XVI se la va anomenar Herba de les ferides i posteriorment Herba militar. (Emplastre realitzat amb les fulles fresques picades, ajuda a cicatritzar les afeccions de la pell com ferides o nafres. (Friccions amb oli d’hipèric produït en macerar 100 gr. de fulles tendres en un litre d’oli d’oliva durant mes i mig). Cicatrització de les ferides, curació de les cremades o nafrescicatrització de les ferides, curació de les cremades o nafrescicatrització de les ferides, curació de les cremades o nafrescicatrització de les ferides, curació de les cremades o nafres.