Mel

Nom INCI: Mel
Nom Comú: Mel

La mel és un fluid dolç i viscós produït per les abelles i d’altres insectes a partir del nèctar de les flors. El gust i color d’aquesta substància és determinat pel tipus de flors de les quals se’n recull el nèctar. Els sabors comuns de la mel inclouen la mel de taronger, esbarzer i gerd. La tècnica que involucra l’extracció de mel de les bresques d’abella és coneguda com a apicultura. Un efecte secundari de la collita de nèctar i pol·len per a la producció de mel és la pol·linització, la qual és crucial per a la reproducció de plantes florents. Té moltes propietats terapèutiques, es pot utilitzar externament degut al seu poder antimicrobià i antisèptic, ajuda, doncs, a cicatritzar i a prevenir infeccions en ferides i cremades. En cosmètica es fan cremes, tònics, xampús, etc. EN ELS NOSTRES PRODUCTES UTILITZEM LA MEL DE ROMANÍ