Pelargonium graveolens flower oil

Nom INCI: Pelargonium graveolens flower oil 
Nom Comú: Gerani d’olor

Herba llenyosa a la base, amb pilositats, de fulles alternes també piloses, i amb flors de petit mida. S’originaria d’Africa del Sud. Es conrea en regions tropicals i sud-tropicals. El molt rica en oli essencial, i aquest està compost de geraniol i citronel·lal (70%), a més conté linalol, terpineol, alcohols fenil etílic i isoamílic, citral, borneol, metilheptona i mentol.