Persea gratissima oil

Nom INCI: Persea gratissima oil
Nom Comú: Oli d’alvocat

L’alvocat (Persea gratissima=Persea americana) és un arbre i també el nom del seu fruit dins la família Lauraceae. És originari d’Amèrica Central i Mèxic. Arriba a fer 20 metres d’alçada, amb fulles alternades persistents de fins a 25 cm de llarg i flors nombroses de fins a 10 mm i poc vistoses. El fruit és una drupa i té forma de pera; arriba a fer fins a 20 cm i pesar de 0,1 a 1 quilo. La seva llavor és força gran, de fins a 5 cm de diàmetre. Del fruit s’extreu un oli que té propietats antioxidants i s’utilitza en cosmètica