>Sodium Lauryl / Laureth Sulfate (SLS i SLES)>

Es troba a: gairebé qualsevol cosa que fa escuma; xampú, gel de bany, rentat de cara, sabó de tocador, pasta de dents, bany de bombolles.

És un agent escumant utilitzat per descompondre el greix a l’aigua. És tan agressiu que també és utilitzat en productes per netejar el terra, desgreixants de motor, i detergent de rentat de cotxes. És un irritador de la pell, s’absorbeix ràpidament i es reté als ulls, cervell, el cor i el fetge, cosa que pot ocasionar efectes perjudicials a llarg termini. Pot endarrerir la cicatrització, causar cataractes en els adults, i evitar que els ulls dels nens es desenvolupin adequadament, corroir els fol·licles pilosos i afectar la capacitat per fer créixer els cabells. Aquests tensioactius poden causar irritació de la pell o desencadenar al·lèrgies. Els SLES sovint estan contaminats amb formaldehid segregant 1,4-dioxà, un subproducte d’un procés petroquímic anomenat etoxilació.

> Parabens (isobutilparaben, Butilparabeno, metilparabeno, propilparabeno)>

Es troba a: gairebé tots els tipus de producte per a la cura personal
Els parabens són conservants comunament utilitzats per prevenir el creixement de bacteris i floridura. Poden alterar els nivells hormonals, entre ells d’estrogen, cosa que provoca una pertorbació del sistema endocrí, que juga un paper en el desenvolupament dels càncers de mama. Els parabens poden causar irritació de la pell, dermatitis i rosàcia en individus amb al·lèrgies als parabens. Els estudis indiquen que el metilparabeno aplicat sobre la pell reacciona amb UVB provocant un major envelliment de la pell i danys a l’ADN. Aquests productes químics també són disruptors endocrins i s’han relacionat amb problemes de fertilitat.

> Ftalats (DBP, DEHP, DEP)>

Es troba a: Es troba a: fragàncies sintètiques, esmalt d’ungles, esprai per als cabells.
Substàncies químiques plastificants utilitzades per fer els productes més flexibles o per fer fragàncies que s’adhereixin a la pell. Els ftalats pertorben el sistema endocrí i poden causar defectes de naixement. S’han relacionat amb malalties dels ronyons, els pulmons i el fetge.

>Fragància sintètica / Perfum >

Es troba a: gairebé qualsevol tipus de producte per a la cura personal
Les fragàncies sintètiques utilitzades als cosmètics poden tenir fins a 200 ingredients. No hi ha manera de saber quins són els productes químics perquè les fórmules estan protegits per la llei com a secret comercial. A l’etiqueta es llegeix simplement «fragància». Alguns dels problemes causats per aquestes substàncies químiques inclouen trastorns hormonals, mals de cap, marejos, erupció cutània, hiperpigmentació, tos violenta, vòmits, irritació de la pell.

>Propilenglicol i polietilenglicol (PEG, PPG)>

Es troba a: cosmètics, tovalloletes de nadó, loció, pasta de dents, xampú, desodorant
Si el cos absorbeix una gran quantitat de Propilenglicol pot provocar greus problemes de salut, incloent-hi el fetge, el cor i el sistema nerviós central. S’usa en solucions anticongelants, frens i fluids hidràulics, com a descongelant i dissolvent. No hi ha diferència entre el glicol de propilè usat a nivell industrial i el que es fa servir en productes de cura personal. Se sap que pot causar reaccions al·lèrgiques, urticària i èczema.

>Bisphenol A (BPA)>

Se encuentra en: botellas de plástico, revestimiento de las latas de alimentos de aluminio, posiblemente en sombra de ojos y gel
Disruptor hormonal que también puede alterar el ADN, se utiliza en los plásticos y resinas.

>EDTA (ácido etilendiaminotetraacético)>

Se encuentra en: tinte del pelo, cremas hidratantes
Un agente aglutinante añadido a los cosméticos para mejorar la estabilidad. Puede ser tóxico para los órganos.
Methyl cellosolve (o methoxyethanol)>

Se encuentra en: cremas anti-envejecimiento
Ingrediente para fragancia y disolvente, es irritante y una posible neurotoxina, tóxico para el desarrollo, y causante de mutaciones del ADN que podrían provocar cáncer.

>Methylisothiazolinone y methylchloroisothiazolinone>

Se encuentra en: champú, acondicionador, gel de baño
Conservantes químicos que se encuentran entre los irritantes más comunes, sensibilizadores y causantes de alergias en la piel.

> Polyetilenglicol (PEG compuestos)>

Se encuentra en: champú, gel de baño, baño de burbujas, espuma de limpieza, cremas, protector solar
Se utiliza en cosmética como espesantes, suavizantes y humectantes. En función de los procesos de fabricación, los PEG pueden estar infectados por óxido de etileno y 1,4-dioxano, ambos cancerígenos. Su función es disolver la materia grasa, pero pueden eliminar los aceites naturales de la piel que segrega el sistema inmunológico. Son potencialmente cancerígenos, tóxicos para los órganos y el sistema respiratorio, y un irritante de la piel. Suele presentarse también en las etiquetas como sodium laureth sulfate, PEG, y ceteareth