APLICACIÓ DELS OLIS

T’apliques correctament l’oli a la pell??

Molta gent té el costum d’aplicar-se qualsevol oli vegetal un cop s’han acabat de dutxar amb la pell seca… això és un gran ERROR??

Els olis, siguin corporals com facials, els hem d’aplicar amb la pell mullada, per tal d’aconseguir una ràpida i millor absorció.

Uns preguntareu i perquè??

Molt fàcil, les molècules d’oli són força més grans que les de l’aigua, és per aquesta raó que sempre ens queda una pel·lícula a la pell, en fregar junt amb l’aigua tr
nquem les molècules d’oli i facilitem que hi passin pels porus.

Per tant, un bon moment per la seva aplicació seria a la dutxa després de la darrera esbandida. Apliquem la quantitat determinada d’oli a les mans i freguem el cos, o la part del cos que ens interessi hidratar. D’aquesta manera barrejarem l’aigua que tenim sobre la pell amb l’oli vegetal, emulsionant la mescla i facilitant que l’aigua act com a impulsor, ajudant així a la molècula d’oli a penetrar amb més facilitat a la nostra pell.

Al finalitzar la frega, deixar caure aigua sobre la nostra pell és un pas MOLT IMPORTANT, ja que d’aquesta manera retirarem les restes d’oli que no han penetrat. Aixi aconseguirem una pell suau i hidratada.

…. Alguns olis

  1. Oli d’Argan:  ( Millor antioxidant per la pell) ric en Vitamina E, Fàcil absorció, preveu
    envelliment de la pell, estimula creixement cel·lular. Propietats regeneratives. Ideal per pells seques i madures, cabells castigats, evitar estries.
  2. Oli Germen de blat:(antiarrugues per pells apagades o desnodrides) juntament amb oli d’argan és un del més antioxidants i nutritius, per tant els més indicats per pells castigades o madures. Ric amb minerals, oligoelements, vitamines o aminoàcids essencials. És un ingredient extraordinari per la cosmètica antiedat. (dóna elasticitat i nodreix).
  3. Oli ametlles:  (nutrició i hidratació) Ric en àcids grassos essencials i vitamina A i E. Protegeix i calma la pell. És perfecte com oli base per realitzar massatges, ja que tarda en ser absorbit per la pell I la manté oliosa, . MOLT efectiu en pells seques, sensibles. Preveu les estries, desmaquillant d’ulls i facial, per pells irritades, sensibles i seques.
  4. Oli Rosa Mosqueta: (Cicatrius i estries) Molt ric en àcids grassos essencials poliinsaturats: 41% àc. Linoleic (omega6), 39% àcid linolènic (omega3) i un 16% àcid oleic (omega9). Aquests àcids grassos són molt nutritius per la pell. Estant directament relacionats amb la regeneració dels teixits. Prevenen l’aparició d’arrugues i estries, ajuda a curar i reduir les cicatrius. (exemple: marques per acne).
  5. Oli hiperic:  Color vermellós i olor forta. Conte gran quantitat d’àcids grassos complexos i molt efectius per curar cops, ferides, cremades, talls… és un gran antiinflamatori, cicatritzant, calmant, reparador i regenerador de les cèl·lules de la pell. Té propietats descongestives, el que converteix en un potent aïllat a l’hora de combatre hemorroides i problemes de circulació.
  6. Oli de Calèndula: (psoriasis, dermatitis I taques a la pell) s’utilitza per a tot tipus de dermatitis, escames, psoriasis, cremades, irritacions….. ideal per cosmètica infantil i pells delicades.
  7. Oli Jojoba: (pells grasses amb tendència acne) Conté un al percentatge de ceramida 95%, que són un tipus de lípids que es troben al nostre organisme, imprescindibles per la salut de la pell, ja que mantenen les cèl·lules unides, aconseguint una elasticitat dels teixits. Tot I el nom OLI de jojoba, realment no es tracta d’un oli, sinó d’una ceramida. Ric en vitamina E, antioxidant, evita la deshidratació.
  8. Oli d’aguacate: De color verdós i olor neutre, és molt versàtil. Hidrata cabells, cutis i cos. Els àcids grassos que conté el fan especial, ja que protegeix la membrana cel·lular. Suavitza els cabells secs i trencats. Fàcil absorció. Ideal com a desmaquillant d’ulls. INDICAT per: Pells amb poca lluminositat, cel·lulitis severa, cabells secs, mans seques.

Per que es mitextura-aceitellor aplicar els olis sobre la pell mollada que sobre la pell seca??
Molt fàcil, els hidratants, corporals o facials, acostumant a portar aigua i emulsionants, per tant son una emulsió i s’absorbeix amb més facilitat que un oli. Aquestes moltes vegades deixa una sensació greixosa a la pell, per què tarda a ser absorbit ( hi ha olis que s’absorbeixen amb més facilitat que altres.)

Com em d’aplicar els olis al cabell?? 

Amb el cabell humit, acturarà com oclusiu i de la mateixa manera que a la pell, evites que s’evapori la humitat i que el cabell es deshidrati.  Però cal remarcar que els olis d’acabat OLI CABELL
també aporten brillantor, reduieixen l’encrespament i condicionaran el cabell, millorant el seu aspecte,, fins i tot si els posem amb el cabell sec, és millor amb cabell humit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *