Interès per vegans i/o al·lèrgics dels derivats de la llet (Àcid Làctic)

CONSIDERACIONS SOBRE L’ÀCID LÀCTIC COM INGREDIENT COSMÈTIC

VERSUS INTOLERÀNCIES A LA LACTOSA I USUARIS VEGANS

L’àcid làctic es produeix al cos humà a partir de l’enzim lactat deshidrogenasa (LDH).
La seva obtenció i comercialització es va iniciar a partir del descobriment de Louis Pasteur del paper del lactobacilus en l’obtenció de l’àcid làctic.

Pel que fa a les intoleràncies a la lactosa, actualment s’obté a partir del midó de certs vegetals, del sucre de canya (sacarosa) i del sucre del raïm (glucosa) utilitzant el lactobacilus delbrueckii, aquest consumeix lactosa per produir àcid làctic, aquesta operació, en transformar la lactosa, elimina els problemes d’intolerància a la mateixa.

Quant a consumidors vegans atès que l’origen és totalment vegetal poden utilitzar-lo sense cap contradicció.

El seu ús en cosmètica es limita a ser l’encarregat de corregir el pH del producte cosmètic per igualar-lo al de la pell, i el percentatge d’àcid làctic en producte és ínfim, de rang centesimal, i sol anar del 0 al 0,01.

En resum l’àcid làctic és un producte d’origen totalment vegetal i mancat de contraindicacions, tant per persones amb intolerància a productes làctics, com per persones que segueixen els principis vegans en el seu estil de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.