Tenir cura dels peus a l’estiu

Pies-e1340458364911Després de portar-los tot l’hivern tapats amb mitges, mitjons i sabates, a l’estiu la contínua exposició a l’aire i al sol que pateixen els peus, junt amb les sandàlies, pot ocasionar algun problema, com ressecar-los o encetar-los.
A continuació ús expliquem algun dels problemes més freqüents i alguna alternativa per poder-ho evitar i tenir una bona cura dels nostres peus

Problemes freqüents

  1. FERIDES PER FRICCIÓ són un dels problemes més freqüents. Es deuen a la fricció de la pell amb la nova sabata o sandàlia.
  2. EXCÉS DE SUDORACIÓ Al peu hi ha una gran quantitat de glàndules sudorípares i en algunes persones que suen en excés es produeix una humitat elevada que comporta problemes secundaris, com esquerdes interdigitals.
  3. SEQUEDAT EXCESSIVA DE LA PELL El fet de portar els peus a l’aire i les elevades temperatures provoquen una major sequedat de la pell. Es manifesta sobretot a la zona dels talons (els extrems apareixen blanquinosos), causa de la falta d’hidratació i acumulació de duresa de la pell. És quan apareixen les ingrates clivelles dels talons.

A l’estiu hem de duplicar la hidratació per evitar problemes de sequedat. Recomanem utilitzar una Crema hidratant, preferiblement a la nit per evitar la sudoració durant el dia. La nostra Crema de Mans i Peus és elaborada amb extractes ecològics d’Àloe vera ( funció regeneradora) ,Sàlvia (anti-sudorifica), Camamilla (funció cicatritzant, alhora que suavitza),oli essencial de llimona (aporta una olor fresca), oli d’ametlles i aigua de camamilla.peuets_opt

D’altra banda també recomanem l’ús d’una pedra tosca (pedra pomez) a les zones rugoses i aspres dels peus un parell de cops per setmana, amb l’objectiu d’eliminar l’acumulació d’hiperqueratosi o dureses de les mateixes. S’ha d’aplicar fregant amb suavitat després d’haver sotmès els peus a un bany d’immersió amb aigua tèbia., per acabar amb la crema hidDSC_4022_optratant.

CALÇAT ADEQUAT  És molt important triar un calçat còmode, de material transpirable i suau, ampli… això evitarà de manera considerable l’aparició de rascades i butllofes. (per evitar la duresa)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *